Ik ben niet actief… #12

Ik ben niet actief… #12

“Je doet dan wel niet aan krachttraining, maar je hebt zeker wel heel veel andere pluspunten”, zei een match op een datingsite. Dit was ruim een half jaar geleden, aangezien ik op dit moment een break heb van datingsites. Ik ben die zogenaamde break begonnen na een aantal mislukte dates dit jaar. En ik vond het gewoon stoer klinken. Zo van: “Ik ben niet meer actief op zoek naar de ware. Als je niks verwacht, dan gebeurt er juist heel veel”, en dan er zo mysterieus bij kijken. Dat was cool twee maanden geleden. Nu ben ik twee maanden verder en ben ik op het punt beland dat ik weet dat er niks gebeurt, als ik ook niks doe. Is echt zo, er gebeurt echt niks nu. Daarnaast wil ik ook niks actiefs zoeken, omdat ik geen zin heb om weer mijn tijd te verspillen aan zo’n vage gast. Maar ik dwaal wat af. Die match zei dat dus en ik dacht: “Kennelijk is het toch wel ergens belangrijk voor je dat je potentiële vriendin een fitgirl is, dus nee. Je blijft vanaf nu hangen in de status Facebookvriend”. En daar is hij sindsdien gebleven. Ik moet er wel bij vermelden dat hij veel tijd in de sportschool rondbrengt. Veeeeeel tijd. En dat vond ik prima, want tja ieder z’n ding. Totdat ik er deze week achterkwam dat meneer een vriendin heeft tegenwoordig. Een fitgirl wel te verstaan, met dito Instagram. Oké, ik geef toe ik heb wat gelurkt onderzoek gedaan. En ik geef ook toe dat ze een geweldig lijf heeft.

Want hoe zij iedere avond let op haar eten (een voornamelijk eiwitrijk dieet) en vijf dagen per week in de sportschool te vinden is, ben ik totaal het tegenovergestelde. Ik sport welgeteld met veel moeite één keer per week. Mijn doel is wel om twee keer te gaan, maar ik ben gewoon zo moe als ik uit mijn werk kom. Want hoe doet iedereen dat? Om na het werk nog tot laat in de sportschool te hangen en de volgende dag vol energie weer naar het werk te gaan? Ik kom namelijk iedere dag uitgeput uit werk, sluit mij op in mijn huis en probeer zo min mogelijk contact met mensen te hebben. Ja super kluizenaar klinkt dit. Soms ben ik zo uitgeput van al die werkprikkels dat ik een uurtje bijslaap op de bank. Daarna gaat het wel weer en ben ik in staat om weer sociaal contact op te zoeken of wellicht te gaan sporten. Maar ik geef toe dat het er vaker bij inschiet. Het probleem is als ik ’s avonds actief ga doen, dan slaap ik slechter. En als ik slechter slaap en vroeg op moet staan, dan ben ik die dag echt een wrak en kom ik nog uitgeputter thuis.  Hiep hiep hoera voor hoogsensitiviteit!

Mijn ex was trouwens ook zo’n fitguy (zeg je dat zo?). In een hyperfocus en om onze relatie te redden deed ik een tijdje met hem mee. We aten geen koolhydraten meer. Gingen drie keer per week naar de sportschool. Hij vaker, want hij was echt obsessed. Ik ging hooguit drie keer, want ik kan niet zo goed tegen sportscholen. De muziek staat vaak te hard, de muziek is nooit leuk en iedereen doet altijd zo overdreven zijn best. En na een uur heb ik het ook wel gezien. Mijn ex niet. Die zat er zo drie uur en kwam dan nog vrolijk thuis. Terwijl ik in die tussentijd nog aan het bijkomen was van mijn uurtje circuit. En daar ging het ook al mis in de relatie. Als er één energie haalt uit drie uur sporten en het voor de ander energie vreet, dan weet je dat er niet echt sprake is van een match. Want couples who lift together, stay together toch? Tenminste als ik die fitness motivation quotes mag geloven. Misschien dat het daarom mis ging. Ik was het echt zat op een gegeven moment en snakte naar een avondje met chips voor de buis. Ik laste een zogenaamde cheatweek in, zodat ik er gemotiveerder uit zou komen. Die zogenaamde cheatweek duurt nu onderhand al drie jaar.

In die tussentijd heb ik ook mijn kantoorbaan gekregen en ben ik zes hele kilo’s aangekomen. Das gemiddeld twee kilo per jaar. En soms vraag ik mij af hoe ik het zo ver heb laten komen? Maar eigenlijk weet ik dat heel erg goed: zie bovenstaande tekst. En dan wou ik dat ik die motivatie had om toch weer een abonnement bij een sportschool te nemen en ongeveer drie keer per week te sporten. En daarnaast ook een eiwitrijk dieet te eten. Tja kan… Het ligt trouwens ook aan mijn vrienden. Sorry jongens, maar jullie hebben ook geen actieve levensstijl die mij inspireert. Als ik berichtjes krijg als: “Ik heb net de trap genomen. Ik voel me zo moe!” of “Ik ging deze week twee keer sporten. Geen aanrader. Ik ben gewoon twee keer vermoeid geweest deze week”, en als klapper op de vuurpijl: “Ah joh, ben liever te dik in de kist dan een feestje te hebben gemist”.  Dan voel ik ook geen druk om een actieve levensstijl erop na te houden. En als iemand zegt dat ik een actievere levensstijl moet hebben zeg ik: “Moet jij nodig zeggen, jij rook twee shags per dag”. Ik houd er echt van om volwassen te zijn. Iedereen is dik en niemand heeft zijn levensstijl goed voor elkaar en we komen daar gewoon voor uit op de werkvloer. “Toen de kleine op bed lag at ik een heel zak chips leeg”, en dan high fiven we elkaar.

Toch had de nieuwe relatie van mijn voormalige fitnessmatch wat in me geraakt. Ergens was ik blij voor hem dat hij zijn liefde heeft gevonden. Aan de andere kant vroeg ik me af hoe wederzijds de liefde was, aangezien zij meerdere foto’s van hen samen heeft  op social media en hij…. eh niks heeft staan. Maar goed ik lurk onderzoek te veel. Waar ik mee zat is dat hij kennelijk, na al die maanden nadat we elkaar hadden ontmoet, toch nog iemand heeft gevonden. Terwijl ik hier zielig en alleen met mijn chips op de bank zit. En dan denk ik dat ik misschien toch vaker naar de sportschool moet gaan, maar dat ik ergens ook wel weet dat zo’n levensstijl en soortgelijke partner niet bij mij passen. Toch is er toch wel een knop omgegaan. Vroeger was het mijn doel om minstens dertig minuten per dag te bewegen. Dat red ik tegenwoordig niet meer. Vanaf maandag ga ik nu fietsen naar mijn werk! Ik ben benieuwd hoe lang het volhoud. Bij de vorige poging was ik na een week zo uitgeput dat ik zwoor dit nooit meer te doen. En dan ga ik ondertussen opzoek naar een vriend die actief is, maar niet zo actief. Ik denk dat ik meer van de Netflix (& Chill ;)) relatie ben met bijpassende vriend. Maar die ga ik dan niet actief zoeken enzo, die moet maar actief op mijn pad komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s